BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Terpatrinya kasih kita

Terpatrinya kasih kita
Hari Bahagia kita

Friday, October 14, 2011

1 litres of TEARS

Oh tears! Plss stop!
 Tika aku duduk keseorangan ..disapa angin yang sepoi2 bahasa..
 Dalam benakku.. adakah itu angin kerinduan?? Ya allah saat itu hnya kpadamu aku pnjatkan... begitu Dia memahami apa yang tersirat dihati hmbanya... aku rindu dia... namun kudrat ku lemah...

 Apakan daya.. dia jauh dari pandangan mataku.. namun tika air mata yang jatuh tanpa ada tanda-tanda untuk berhenti..,  Dari situ aku bina kekuatan.. “aku mesti kuat.. adanya aku  disini, bertemankan  semangat dia yang aku dapat rasakan..”

Tika itu angin yang berderu menghembus raut wajahku berhenti dengan tiba2.. Seaakan-akan memahami apa permintaan dan kehendak hati aku..
  
Ya allah.. kuatkan hatiku.. kerinduan apakah ini..?? Ya baru ku sedari,  kerinduan dari seorang isteri.. Namun pelbagai soalan yang tidak diundang menerpa dalam liang telinga ku.. namun aku masih mampu menjawab dengan nada yang tenang.. Ketiadaan dia disisi ku untuk sementara waktu niy adalah dugaan yang kuat..
Tapi aku masih mampu tersenyum kerna  semangatnya sentiasa ada  denganku.. Tika itu aku dapat rasakan yang si dia ada dekat dengan aku... mmberikan aku semangat seolah-olah  tika aku ada dengannya... Dan aku merasa dia menggenggam erat tanganku.. tapi bila Azan berkumandang sumernya mematikan lamunanku... ohh.. tuhan baru ku sedar dia sedang jauh dari aku..

Ya tuhan hentikan lamunan kosong hambamu.. Air mata stop plzz... aku rayu padamu.. penat seharian menangis tanpa henti.. Air mata yang mengalir membantutkan semua aktiviti seharianku.

0 comments: